Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев посрещна в кабинета си посланика на Съединените американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа. Неофициалната среща е по повод посещението ѝ в града, където тя и семейството ѝ са избрали, за да посрещнат Деня на благодарността, написаха в  съобщение до медиите от пресцентъра на община Созопол. 
„Благодаря за топлото посрещане във вашия красив Созопол! Нека слънцето продължава да грее над всички вас и нека успехът продължава да ви съпътства по пътя ви напред“, е написала посланик Мустафа в почетната книга на древна Аполония. От общината не уточниха подробности за неформалната среща. Пред БТА кметът на Созопол Тихомир Янакиев разказа, че посланик Мустафа споделила впечатленията си от архитектурното наследство на древния град, обширните плажове и прекрасния климат. 
Последното посещение в Бургаско на посланика на САЩ у нас беше на 20 октомври. В Морската градина на Бургас заедно с кметовете от Асоциацията на българските черноморски общини, посланик Мустафа се включи в засаждането на 20 нови дръвчета от вида хималайски кедър.