Петото издание на Националния фестивал „Есен по ноти“ ще се състои в Сливен на 26 ноември, съобщиха от пресцентъра на Общината. Организатори са Военният клуб в Сливен и танцовата школа „Ритъм“. Целта е да се популяризира дейността на многобройните художествени състави, създадени към военните клубове в страната.
На сцената на Военния клуб в града ще се представят десет формации от Айтос, Велико Търново, Казанлък, Карлово, Пазарджик и домакините. В програмата са включени вокални изпълнения. Публиката ще се наслади и на танцовото изкуство в неговите разнообразни жанрове – от класически и модерен балет до брейк и хип-хоп.
Тазгодишното издание ще бъде открито в 10:30 часа в събота. Председател на журито ще бъде композиторът Хайгашот Агасян. Според регламента на фестивала поп и рок формации към военни клубове от цялата страна представят своята музикално-сценична дейност в рамките на 30 минути. Изпълнението може да бъде оформено като мюзикъл, вокално-инструментално или индивидуално изпълнение. Наградите се връчват в категории за комплексно представяне, музикално-сценичен жанр и вокално-инструментална група.