Информационна среща, посветена на Международния ден за елиминиране на насилието над жени, се състоя в Кюстендил. Инициативата цели да допринесе за навременно разпознаване на формите на насилие и тормоз, за проява на толерантност към жертвите и за оказване на подкрепа. На срещата, в която участваха представители на Центъра за обществена подкрепа "Св. Петка", Районната прокуратура, полицията и социалните служби, беше представено и взаимодействието между службите в такива случаи. 
През 2021 година Районната прокуратура в Кюстендил е наблюдавала 20 досъдебни производства, свързани с домашно насилие, казаха за БТА от прокуратурата. През същия период в Районния съд са били внесени 12 прокурорски акта, а приключилите с влезли в сила съдебни актове са десет дела. По тях са постановени три ефективни присъди, три глоби, три пробационни наказания и едно обществено порицание.
През 2021 година пък областната дирекция "Социално подпомагане" е разгледала 17 сигнала за деца, жертви на насилие в семейна среда, а през тази година броят им е 18, казаха за БТА от дирекцията.