Фотоизложбата "Авиационни делници" ще бъде представена в Центъра за работа с деца (ЦРД) в Плевен. Тя се организира по инициатива на Регионалния академичен център – Плевен (РАЦ) и по покана на Българското астронавтическо дружество – клон Пловдив (БАД). Това съобщи Велина Дукова от Медицинския университет в Плевен, който е сред организаторите на събитието заедно с Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" (ВВВУ).
Изложбата включва 21 фототабла с над 50 снимки на петима от водещите български авиационни фотографи. Тя е посветена на 110 години от създаването на Българската бойна авиация и 65-ата годишнина от основаването на Българското астронавтическо дружество. 
"Това е второто културно събитие, което РАЦ – Плевен организира в сътрудничество с Българското астронавтическо дружество – клон Пловдив. Подобни добри инициативи ще бъдат реализирани и в бъдеще между двете организации", подчерта Дукова.
Откриването ще се състои на 28 ноември, понеделник, от 17:00 часа. Изложбата ще може да бъде разгледана до 20 декември.
На следващия ден от 17:00 часа в Актовата зала на ЦРД ще се проведе лектория със студенти от Медицински колеж – Плевен и ученици от плевенски училища на тема "Авиационни делници". Организатор на обучението е Регионалният академичен център – Плевен в сътрудничество с ЦРД. Лектор ще бъде капитан инж. Иван Дончев от 12-а Авиационна база в Долна Митрополия. "Темата се представя в рамките на договора за сътрудничество между Медицински университет – Плевен и ВВВУ "Георги Бенковски", според който в университета ще се обучават парамедици в новата хибридна специалност "Авиационен парамедик", каза още Дукова.