Отпуснати са общо 40 000 лева за ремонт на църковни храмове в Поповско през тази година.  Ръководството на община продължава  подкрепата си за съхраняване и обновяване на християнските храмове, съобщиха от администрацията.
За  целта през годината са изпратени писма до Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет, както и до Русенската Св. митрополия с искания за отпускане на средства за извършване на неотложни и козметични ремонтни дейности на духовните сгради – църкви и параклиси, в част от населените места, припомнят от общинската управа. 
 Така през август е взето решение да бъдат отпуснати общо 40 000 лева и парите са разпределени между три храма. Двайсет хиляди за църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в село Звезда, нуждаеща се от цялостен ремонт и укрепване на сградата. Както и по 10 000 лева – за църквата „Света Параскева“ в село Гагово и за параклиса „Св. цар Борис-Михаил“ в село Светлен, имащи необходимост от козметичен ремонт. 
До края на ноември е планирано да приключат ремонтните дейности по трите християнски храма. В началото на следващата година, както бе и през тази, ще бъде организирана работна среща между секретаря на Общината – Христо Белчев, и ставрофорен иконом Валентин Лазаров – архиерейски наместник на Поповска духовна околия, на която съвместно ще бъде изготвен нов списък с подредени по приоритет определени църковни храмове на територията на общината, които се нуждаят от неотложни и козметични ремонти. За тях също ще бъдат изпратени писма до съответните институции с искане за отпускане на необходимите финансови средства за обновяването им през 2023 г.
Справка на БТА в сайта на община Попово показва, че на територията на общината има общо 41 християнски религиозни храма.