Различни екзотични животни могат да се видят край гърменското село Дъбница. Мястото е създадено от Мустафа Мейзин, който отглежда птици още от дете и в продължение на години се грижи за екзотични пернати. Сега любовта му към животните прераства в зоокът, особено любим на децата -  красиво място сред природата, което дава възможност на много хора да се насладят на диви животни, които се отглеждат в среда, близка до естествената. 
В началото Мейзин отглежда животни в двора на къщата си, разказа той пред репортер на БТА. Впоследствие решава да закупи земя и да създаде зоокът, с което повече хора да могат да се любуват на диви животни.
Сред обитателите на къта са много екзотични пернати, както и алпака, лама, муфлони, камили, кенгуру, понита, различни породи кози и овце и други. Зоокътът добива все по-голяма популярност и вече е част от атракциите в община Гърмен, където са туристическите дестинации Огняново, Лещен и Ковачевица. Посетителите са от цялата област, както и от страната. 
За обитателите на зоокъта се грижат гледачи, както и цялото семейство на Мустафа Мейзин, а самите животни са от различни европейски страни. Мейзин разказа, че има контакти в различни страни, тъй като се занимава с лицензиран превоз на животни. Така успява да осигури разнообразие в зоокъта, а всички животни в него са регистрирани надлежно. 
Зоокътът в Дъбница е създаден върху 18 декара площ, а обитателите му живеят в среда, близка до естествената. Поскъпването на храната за животните в последните месеци е предизвикателство, но собственикът на зоокъта е категоричен, че няма да се откаже. Амбицията му дори е да разшири обекта двойно, а в него да се отглеждат още примати и малки котки.