В Икономическия университет във Варна днес тържествено получиха своите дипломи 963-а бакалаври, приключили с обучението си през месеците юни и септември тази година. 125 от младите хора завършват с отличен успех, от които осем с пълна шестица. Сред бакалаврите има и 45 чуждестранни студенти от Китай, Испания, Кипър, Норвегия, Русия, Украйна, Молдова, Узбекистан, Казахстан.
Бакалаврите бяха поздравени от зам.-ректора на университета доц. д-р Божидар Чапаров, проф. Стоян Маринов, декан на факултет „Управление“, представители на партньорски на учебното заведение бизнес организации.
Пълните отличници получиха златна значка, плакет на университета и грамота.
Според академичната традиция в учебното заведение дипломираните младежи положиха тържествената Галилеева клетва. Подобно на Хипократовата, тя е обещание за използване на науката единствено за борба с болката и страданието, в името на по-хуманен свят. Традицията датира от 1989 година, когато пред църквата „Санта Кроче“ във Флоренция се е състоял митинг в чест на Галилео Галилей и е отправен призив във всички университети и институти да се въведе Галилеевата клетва.