Читалище "Братство" в Кюстендил обяви традиционния си ежегоден конкурс на тема "Коледа", съобщи за БТА председателят на читалището Иван Андонов.
В навечерието на светлите коледни празници, за 17-та поредна година предизвикваме учениците да покажат своя талант и креативност. Нашата цел като организатори е чрез изкуството да провокираме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на коледните празници, каза Андонов.
Конкурсът е разделен на шест категории: картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение, а в него могат да се включат ученици от 1 до 8 клас от област Кюстендил. Срокът за предаване на творбите е 16 декември.
На 23 декември, от 12:00 часа, в читалището ще бъдат обявени резултатите и наградени участниците, класирани на първо, второ и трето място в отделните групи и категории. Те ще получат диплом и предметни награди, осигурени от организаторите. Всички коледни творби ще бъдат подредени в изложба в салоните на читалището и ще останат на разположение на кюстендилската общественост и гостите на града до 15 януари 2023 г.