Ученици от Исперих доказаха, че приятелството и човечността са едни от най-висшите човешки ценности. Момчетата от VIII "б" клас в Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“, съпричастни със здравословните проблеми на бащата на свой съученик, помогнаха за лечението му, съобщи за БТА директорът на учебното заведение Сали Назиф. 
„Не мога да намеря най-добрите думи, за да им благодаря за поредния урок по човечност в нашето училище. В неделя, едно от момчетата - Мартин, споделя в социалната мрежа на съученик, че баща му е получил инсулт, но е с неплатени осигуровки и е силно притеснен за приема му в болница. Класът реагира светкавично и в понеделник още преди първия час момчетата събират необходимата сума за бащата на Мартин“, разказа Назиф. Той сподели, че добрата история не приключва с това, а днес момчетата са събрали и сумата, нужна за закупуване на най-необходимите животоспасяващи лекарства за бащата. Част от учениците са посетили родителя на своя съученик, който се възстановява. 
От името на целия колектив директорът на исперихската гимназия изказва своите благодарности на учениците за поучителната история. „Момчета, това е най-важният урок, който може да научите в училище. Вие сте пример за всички, как въпреки различията, въпреки, че сте "палави и шумни", както казваме ние учителите, можете да се сплотите в името на най-ценното - да спасите човешки живот. Поклон пред вашата постъпка“, каза Сали Назиф.
Той допълни, че това не е първият благороден жест на деца от учебното заведение. Миналата година ученици са подпомогнали лечението на дете с детска церебрална парализа, а година по-рано всички възпитаници на гимназията се включили в кампанията за събиране на средства за трансплантация на бъбрек на техен съученик.