Запалването на светлините на коледната елха в центъра на Казанлък ще бъде на 9 декември, съобщи пред журналисти Сребра Касева, началник кабинет на кмета. 
В деня на тържеството участие ще вземат над 700 деца, които ще направят тематично дефиле по булевард „Розова долина“, а след запалването на светлините празникът ще продължи с изпълнения на коледни песни от около 250 възпитаници на всички детски градини в общината. 
И тази година, преди коледните празници, на централния площад „Севтополис“ ще има открита сцена за множество формации, читалищни състави, училища и детски градини. Благодарение на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ децата от Казанлък ще имат възможност за фотосесии с Дядо Коледа в Културно-информационния център в продължение на седмица – от 12 до 16 декември. 
На 24 декември ще се състои фестивал на коледарски състави, както и базар на традиционни български ястия, организиран от местни читалища, каза още Сребра Касева. 
Община Казанлък организира и програма за посрещане на новата 2023 година. „За настроението на казанлъчани ще се погрижат сурвакари и оркестър, който ще накара всички на площад „Севтополис“ да се хванат на кръшно българско хоро“, допълни Сребра Касева. 
Тя коментира още, че тази година в коледната украса на града ще има добавени доста нови елементи, които предстои да изненадат жителите и гостите на Казанлък.