Парламентарната комисия за превенция и противодействие на корупцията прие отчета за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за второто и третото тримесечие на 2022 г. Девет народни представители гласуваха "за", седем - "против", а един се въздържа.
Преди това представителите на КПКОНПИ представиха пред депутатите отчета си за изпълнението на бюджета в програмен формат за първото полугодие на тази година. Михал Камбарев от "Продължаваме Промяната" заяви, че КПКОНПИ не покрива очакванията на българското общество и парламента за борба с корупцията по високите етажи на властта.
Председателят на парламентарната комисия Стефан Янев ("Български възход") призова колегите си да спрат да говорят колко корумпирана е страната ни, защото според него България далеч не е най-корумпираната държава в Европейския съюз и света, а подобно говорене вреди на държавата. 
Трета точка от дневния ред на парламентарната комисия за превенция и противодействие на корупцията предвижда разглеждане и информация за сигнали и жалби, постъпили в нея, тя ще е закрита на представители на медии.