Урбанизацията и изменението на климата изискват нови решения за поддържане и подобряване качеството на живот в нашите градове, смятат от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Те са организатори на кръгла маса "Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота", която ще се проведе на 28 ноември в Бургас.
Целта е да се насърчи диалога между професионалистите, институциите и обществото по въпросите, свързани с множеството ползи от това да има по-обширни зелени градски пространства. Нашата цел е да направим градовете по-здравословни и привлекателни места за живеене, което ще се отрази позитивно както на социалния, така и на икономическия им климат. Използвайки специални зелени площи и базирани на природата решения, значително се подобрява градската среда, споделят организаторите на срещата.
Тя ще се проведе в експозиционния център „Флора“; ще започне от 14:00 ч.
Асоциацията на производителите на декоративни растения в България е българският представител в "Зелени градове за устойчива Европа". Учредена е през 2011 г. от производители на декоративни растения в България, за да защитава интересите на бранша.