На 24 ноември Православната църква почита паметта на Св. великомъченица Екатерина. По този повод в столичния храм "Св. великомъченица Екатерина", в кв. Орландовци, беше отслужена архиерейска Света литургия, съобщиха от Софийската митрополия.
С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, Светата литургия оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, в съслужение с архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, с архимандрит Евтимий - духовен надзорник на Софийската епархия,  с архимандрит Силуан - игумен на Бистришкия манастир "Св. Петка", с иконом Петър Людмилов - предстоятел на храма, с иконом Лазар Георгиев и с духовници от столицата, от Неврокопска, Сливенска и Видинска епархия, с протодякон Иван Петков и с йеродяконите - Вартоломей и Поликарп.
Клиросното пеене изпълниха църковни певци, ръководени от д-р Андрей Касабов.
След архиерейската литургия беше извършено водоосвещение, като вярващите бяха поръсени за здраве и благословение.
Празничната служба завърши с проповед, която огласи Негово Преосвещенство епископ Поликарп, който изтъквайки живота и мъченичеството на Св. Екатерина, се постара да мотивира вярващите да й подражават в силната вяра, трудолюбие, мъжество при отстояването на истините на вярата, както и да имат стремеж към духовни дарби, та чрез всичко да бъдат пример за хората.
Епископ Поликарп отправи благодарност към всички дошли, за да почетат празника на Св. Екатерина в столичния храм в кв. Орландовци, носещ нейното име, както и предаде благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит.
Думи на благодарност към епископа поднесе предстоятелят на храма иконом Петър Людмилов. Той поднесе и голям букет с цветя на Белоградчишкия епископ.
За всички присъстващи на празника беше осветен и раздаден постен курбан - обща храна за здраве и благословение.
Празникът на храма "Св. великомъченица Екатерина" беше почетен от инж. Тодор Кръстев, кмет на район "Сердика", от дарители и ктитори на енорията, както и от десетки благочестиви православни християни.