Представлението без думи “Светлинка“ е най-новото заглавие в афиша на Столичния куклен театър, съобщават от трупата. Премиерата е на 30 ноември 2022 г. в салона на ул. „Гурко“. 
Автор и режисьор е Галина Савова, нестандартната и впечатляваща сценична среда е на сценографа Мирела Василева, а нежната и забавна музика е на Петя Недева, разказват от екипа. Участват актьорите Ана-Мария Лалова и Стоян Дойчев.
„Светлинка“ е камерно куклено представление без думи за деца над 2-годишна възраст.
„Спектакълът развива усещането и възприятието на малките деца за пространство, тъмнина, светлина, цветове и музика. Действието се развива в нестандартно сценично пространство – магичен купол, под който родителите и децата заедно ще се насладят на историята на една светлинка, която пада от небето и търси своето място в динамично променящия се свят. В него тя намира приятели, преборва страхове и израства, за да може отново да се върне на небосвода и засияе по-ярко“, разказват от театъра. 
По думите им малките зрители и техните родители ще имат възможност да видят едно различно представление, на което ще имат шанса да се качат на сцената, да седнат на нея и да се насладят на запознанството с красотата и цветовете. Малчуганите, а и родителите, ще могат да се движат, да лягат, да стават и да ахнат, когато нещо ги впечатли.  
/ДД