Новият дом на Културно-информационния център на Република България в Скопие ще бъде официално открит на 25 ноември- деня на Св. Климент Охридски, в присъствието на министрите на културата на България Велислав Минеков и на Република Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска, зам. председателите на  българския парламент Надежда Самарджиева и Цончо Ганев, представители на президентската институция и министерството на външните работи на страната ни, депутати, представители на културни и обществени организации от двете държави.
От месец септември Културно-информационният център на Република България в Скопие вече се помещава в центъра на града, в непосредствена близост до пресклуба на БТА. Той разполага с открита и закрита галерийна площ, читалня и библиотека с над 10 000 тома.
Българският културно-информационен център в Скопие е открит през 2006 година, в резултат на спогодба между правителствата на България и Република (Северна) Македония от 2003 г. за откриване на културно-информационни центрове съответно в Скопие и София.
По време на официалното откриване на Българския културно-информационен център ще бъде открита изложбата „Заедно II“, в която са включени картини на съвременни художници от България и Република Северна Македония, ще бъде представена и изключително наситената програма на Българския културно-информационния център, която цели запознаване на обществеността в Северна Македония с българската култура и изкуство.