Не става въпрос за полицейски произвол, тук става въпрос за разследване на мои сигнали за корупция в община Стамболийски, коментира Стоян Таслаков от "Възраждане" на брифинг в парламента във връзка с акцията срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Мисля, че е по мой сигнал, аз имам около десетина, уточни той в отговор на въпрос.
Таслаков посочи, че е родом от Стамболийски, живее там и познава много добре проблемите на града. Той отбеляза, че през годините е пускал десетки сигнали, сред които за съмнения по отношение на обществените поръчки в общината, както и за натиск над хора, които не са съгласни с управлението в Стамболийски. Днес дойдохме до злоупотреби с европейски средства, коментира депутатът. 
Той се обърна към ГЕРБ, които, по думите му, бранят кмета на Стамболийски - "да си кажат как с кметската заплата за шест години се е сдобил със спортна кола за стотици хиляди левове, с вила на Цигов чарк, огромна колкото хотел, с няколко апартамента в Слънчев бряг".  В момента чух, че фирма, свързана с жена му, е купила имоти до двореца в Кричим, добави Таслаков. Смятам, че тук трябва и колегите от КПКОНПИ да се самосезират и да видят откъде кметът Мараджиев има такива придобивки с една кметска заплата или дори с производството, което в момента синът му управлява, коментира депутатът от "Възраждане".