Започва ремонт на пътния участък от град Павел баня до местната железопътна спирка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Ремонтът на участъка включва асфалтиране и поставяне на пътна маркировка.
Пътят, който до момента никога не е ремонтиран, е важен за жителите на общината, тъй като по него преминава целият пътникопоток, използващ услугите на Български държавни железници (БДЖ). Средствата, с които ще бъде ремонтиран път SZR 1135 - I-6 Калофер – Казанлък в участъка при ЖП спирката, са осигурени от спестени средства от бюджета за снегопочистване през миналата година. Така Община Павел баня спестява 96 хиляди лева, които ще бъдат пренасочени към дейности за подобряване на инфраструктурата, отбелязват от администрацията. 
Както БТА съобщи, в община Павел баня се очаква да започне и рехабилитация и реконструкция на общински път Шипка – Павел баня – Асен – Скобелево, за което Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна на администрацията почти четири милиона лева.