Посолството на САЩ в Черна гора дари оборудване за нуждите на специализираните полицейски сили на стойност 3,4 милиона долара, предаде черногорската агенция МИНА, позовавайки се на прессъобщение.
Дарението на посолството на САЩ, в рамките на програмата „Фонда 333", беше представено днес в лагер „Златица“.
„Значението на дарената техника се прояви в укрепване на капацитета на организационните звена на сектора за борба с тероризма и организираната престъпност, в подобряване ефективността на работата на сектора и достигане на необходимото ниво на подготовка, оборудване и оперативна съвместимост“, се казва в прессъобщението.
Шефът на полицията Зоран Бърджанин подчерта като много важна подкрепата, която посолството предлага за подобряване на капацитета на черногорската полиция, и благодари за ценното дарение.
Посланикът на САЩ в Черна гора Джуди Райзинг Рейнке изтъкна, че дарената техника е знак за техния ангажимент към Черна гора като важен партньор.
Дареното оборудване, както подчерта тя, ще помогне за надграждане на капацитета на черногорската полиция и по този начин ще допринесе за сигурността на цялата общност.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)