Потребителското доверие в САЩ се е влошило през ноември, но по-слаби от обявеното първоначално. Това сочат преразгледани данни на университета в Мичиган, оповестени днес и цитирани от световните агенции. 
Индексът на потребителското доверие за ноември е преразгледан към повишение до 56,8 пункта спрямо предишната стойност от 54,7 пункта. Икономисти очакваха по-скромна корекция нагоре до 55,0 пункта. 
Въпреки по-голямото преразглеждане в положителна посока, индексът на потребителското доверие все още е значително под окончателната стойност за октомври от 59,9 пункта. 
"Потребителското доверие се е понижило с 5 процента под нивото от октомври, компенсирайки около една трета от спада, при който през юни достигна исторически минимум", посочва Джоан Хсу. директор за проучванията на потребителските нагласи. 
Наред с продължаващото влияние на инфлацията, потребителските нагласи също са под натиска на нарастващата цена на кредитирането, намаляващата стойност на активите и очакванията за отслабване на пазара на труда, допълва тя.