Дебютният роман на Паулина Георгиева - "Симулацията", ще има премиера на 29 ноември в литературния клуб "Перото", съобщават издателите от "Книгомания".
В книгата учебна игра, популярна във Виенския университет като симулацията, завършва трагично за сириеца Далил Заид. Тя се оказва съдбовна и за участниците в нея - професора по литература Емил Лазар, дъщеря му Кая и студента по архитектура Зоран. Турбуленциите от събитието отзвучават дълго и достигат до различни места по света, като засягат дори хора, които не са присъствали в аудиторията.  
В търсене на истината за фаталния ден, симулацията се повтаря години по-късно. Новата игра е разгърната в трилогия, която ще отведе участниците до разкрития за житейското призвание, невъзможната любов, вината и изкуплението.
Паулина Георгиева е позната като автор на разкази, публикувани в медии и отличени в литературни конкурси. Текстовете ѝ изследват невидимите страни на човешката душа и ситуациите, които преобръщат живота. Историите, които разказва, изненадват читателя с неочакван край.
Авторката е носител на голямата награда на петия националeн литературен конкурс "Атанас Липчев" (2019), специалната награда на литературния конкурс "Кутия с неизпратени писма", организиран от клуба на дейците на културата "Нов живец" в Атина (2019) и отличие в националния конкурс за кратък разказ "Тетрадката" (2019).
Възпитаник е на НГДЕК "Константин Кирил Философ", магистър по история към Софийския университет "Св. Климент Охридски", сертифициран коуч към Института за интегрална психология.  Водещ обучител е в международната програма за обучения на лидери с помощта на коне HorseDream. Завършила е курс по творческо писане на Фондация „Елизабет Костова“. По професия е корпоративен ловец на глави.  /ДД