Приключи Съвместният военен диалог между Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Съединените щати, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ за БТА.
Форумът се проведе от 20 до 21 ноември в Абу Даби, като негови съпредседатели бяха генерал-лейтенант Иса Саиф бин Аблан Ал Мазруей, заместник-началник на генералния щаб на въоръжените сили на ОАЕ, и доктор Колин Кал, заместник-министър на отбраната на САЩ по политическите въпроси.
В рамките на двудневния диалог делегациите обсъдиха широк кръг въпроси от взаимен интерес, свързани с региона и отбраната, включително заплахите за регионалната сигурност, както и засилването на сътрудничеството в областта на борбата с тероризма, морската сигурност и противовъздушната и противоракетната отбрана.
Двете страни потвърдиха ангажимента си за силни двустранни отношения в областта на отбраната.
Двете страни се съгласиха за значимостта на стратегическото партньорство между САЩ и ОАЕ като партньорство, основано на общи интереси и приоритети.
Съвместният военен диалог е най-важният двустранен отбранителен форум за развитие на отбранителното партньорство между САЩ и ОАЕ.
(Тази информация се разпространява от БТА по споразумение с агенция УАМ)