Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщиха от банката.

Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на "Протестна мрежа", които ясно съзнавайки невинността на Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група. Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на "Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс.

С внасянето на сигнала Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на "Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения.