Варненският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ за 40-годишния Борис Г., който е привлечен като обвиняем за извършени блудствени действия спрямо 11-годишно дете, съобщиха от пресслужбата на съда. Престъплението е извършено на 13 ноември във Варна. Предвиденото наказание за този вид провинение е лишаване от свобода за срок от една до шест години, уточниха за БТА от съдебната институция.
Независимо от началния етап на разследването, тричленният състав на Окръжен съд в града прецени, че са събрани достатъчно доказателства - разпити на свидетели, изготвени експертизи, разпознаване, въз основа на които би могло да се подозира, че задържаният е автор на престъплението, за което е обвинен. 
Изготвената съдебно психиатрична експертиза е констатирала, че при обвиняемия са налице данни за психични и поведенчески разстройства, дължащи се на комбинирана употреба на наркотични вещества. От полицейската справка по делото е видно, че обвиняемият не работи, а майка му е споделила, че той е много агресивен, често ѝ нанасял побои и се страхувала за живота и здравето си, но до момента не е подавала жалба за тези негови действия, уточняват от съда. 
Определението на съда е окончателно.