Община Сливен сезира полицията за нарушител, заснет от охранителна видеокамера, съобщиха от общинския пресцентър. Водач на автомобил по бул. „Хаджи Димитър“ е блъснал знаци за път с предимство и за пешеходна пътека, при което е увредил съоръжението. Материалите са предадени на полицията.
Това е поредното увреждане на имущество в ремонтиран участък на бул. „Хаджи Димитър“, посочват от общината. От началото на годината охранителните видеокамери са документирали 24 нарушения.  От тях 23 са извършени от водачи на автомобили, които са разрушили елементи от маркировката и предпазни елементи – пътни знаци и антипаркинг колони. В един от случаите е регистрирана кражба на проводник от зарядна станция за електрически автомобили.
Изграждането на общинската система за видеонаблюдение започна през 2007 година. Пред 2015 година бяха поставени 158 камери на ключови места - входно-изходни точки на Сливен, важни кръстовища, паркови територии, значими обществени места, ясли, детски градини, училища. Системата се използва за опазване на общинската собственост и общата инфраструктура, както и като превенция срещу нарушения и престъпления.