С решение на Окръжен съд – Кърджали жител на областния град с инициали Н. Г. К. е осъдил общинската администрация да му заплати сумата от над 20 000 лв. за имуществени и неимуществени вреди, след като паднал и си счупил крака на разбит тротоар. Това сочи съдебното решение, публикувано на интернет страницата на съдебната институция.
Според изложеното в решението, инцидентът станал на 28 март тази година, а като причина за падането е посочена неподдържаната и увредена настилка на тротоара, както и множество недостатъци по цялата инженерна инфраструктура на улицата. Вследствие на инцидента ищецът получил счупване на долен крайник. Поради тежестта на травмата се наложило извършването на оперативна интервенция в болница в София.
В публикуваното решение е описано също, че ищецът прекарал 10 дни в столичната болница, а след това дълго време трудно се обслужвал сам.
За претърпените неимуществени вреди – болки и страдания от телесно увреждане, магистратите са постановили Н. Г. К. да получи сумата от 20 000 лв. в едно с лихвите от 28 април, както и 3444 лв. имуществени вреди, също заедно с лихвите до заплащането им. 
Според решението общинската администрация ще трябва да заплати над 1000 лв. - държавна такса и деловодни разноски, както и 666,60 лв. на адвоката на ищеца за осъщественото безплатно процесуално представителство.
От своя страна Н. Г. К. трябва да заплати на община Кърджали деловодни разноски в размер на 165,90 лв.
Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните, се посочва още в съдебния акт.