Произведения на Моцарт и Бетовен ще прозвучат в ноемврийския концерт на Симфоничен оркестър - Сливен. Музикалното събитие ще се състои на 29 ноември от 18:30 часа в зала "Сливен", съобщиха от културната институция.
Тройният концерт на Лудвиг ван Бетовен за цигулка, виолончело и пиано в до мажор е едно от най-светлите и празнични произведения на немския композитор. Вторият акцент в програмата е Моцартовата симфония No.36  "Линц”, също в до мажор. 
Концертът ще бъде под палката на гост-диригента Георги Димитров, дирижирал всички български оркестри и канен в Русия, Румъния, Унгария, Германия, Италия, Полша и др. Репертоарът му включва симфонични произведения, оперни заглавия, кантатно-ораториални творби.
Сред солистите на музикалното събитие е виолончелистът Александър Сомов, соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург.  Той е канен постоянно като гост-водач на виолончелите в Лондонската филхармония, Симфоничния оркестър на Лондон, Шотландски и Английски камерни оркестри.
Младата пианистка Надежда Цанова редовно изнася солови рецитали в Италия, Белгия, Германия, Франция, Испания и др. Осъществява концертни турнета в Япония, Китай, Испания, Португалия, Австрия и Германия. Получава покани да бъде солист на симфоничните оркестри на Харков, Токио, Чикаго, Адана, Регенсбург, на камерния оркестър на "Солистите на Залцбург" - Австрия, оркестъра на БНР и Софийска филхармония.
Цигуларката Кремена Оксенкруг, директор на Симфоничен Оркестър - Сливен, ще допълни звездния състав на събитието. Концертирала в Италия, Белгия, Франция, Испания, Германия, Чехия, Словения, Черна гора и Русия, понастоящем тя е и професор по цигулка в Кралската Консерватория в Монс, Белгия. 
На 28 ноември от 10 часа музикантите ще участват в пресконференция по повод концерта в Пресклуба на БТА в Сливен.