При специализирана акция, извършена снощи от екипи на отдел „Икономическа полиция” и районното управление в Първомай, са арестувани двама мъже за контрабанда на тютюн, съобщиха от пресцентъра на полицията. В сграда в едно от малките населени места на общината са открити 45 бали с необработена тютюнева листна маса с общо тегло 2011 килограма, машина за рязането ѝ и електронна везна.
Конфискувани са и 301 килограма от готовата продукция. Двамата мъже от пазарджишка област са задържани на място. Единият е с криминални прояви и осъждан. По случая в отдел „Икономическа полиция” е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава Районна прокуратура - Пловдив. 
Миналия месец в пловдивско село полицейски служители откриха селскостопанско помещение, специално пригодено за обработка на тютюневата листна маса. Иззети бяха 700 килограма готова продукция, машина за рязането ѝ и везна. Като заподозрени за осъществяваната незаконна дейност бяха задържани също двама мъже от областния град. Единият от тях е с криминални регистрации.