Юридическият факултет (ЮФ) в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Алумни клубът на завършилите ЮФ организират "Седмица на юриста", която е за студенти от специалността "Право". Това е петият поред форум за професионална ориентация на студенти и се провежда от 22 до 24 ноември, съобщи пресцентърът на висшето училище.
Целта на "Седмица на юриста" е да съдейства на бъдещите юристи, обучаващи се в УНСС, да формират своето виждане за професионалното си развитие.
На тържественото откриване на форума присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, деканът на Юридическия факултет доц. д-р Захари Торманов, Ивайло Енчев, председател на Алумни клуба на завършилите Юридическия факултет, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, преподаватели и студенти.
В първия ден от "Седмица на юриста" участниците във форума имаха възможността да се запознаят с Пламен Танев, съдия в Районния съд във Варна, с Весела Колева, ръководител на "Правен корпоративен отдел" в Ти Би Ай Банк ЕАД и с Христо Ангелов, главен юрисконсулт в "Асисто" ЕООД.