Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната администрация участваха в тринадесетото издание на Дните на кариерата в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), организирани от компанията JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, съобщиха от учебното заведение.
В събитието участваха над 70 от най-големите работодатели в България в секторите икономика, финанси, човешки ресурси, маркетинг и обслужване на клиенти.
В приветствието си ректорът проф. д-р Димитър Димитров отбеляза рекордния брой компании, които участват в инициативата тази година: „Това е красноречив знак за техния интерес към възпитаниците на УНСС, признание за качеството на обучението, доказателство за авторитета, традициите и конкурентоспособността на университета.“ 
Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, обърна внимание на надграждането във всяко следващо издание: „ Създаваме нови възможности за нашите студенти, включваме иновативните методи за връзка и се надявам, че по този начин работодателите ще намерят мечтаните служители, а служителите ще намерят мечтаната работа.“
Директорът на МЦРК Атанас Димитров отбеляза, че за тези години в изданията на Дни на кариерата са участвали 42 000 студенти и докторанти, възпитаници на УНСС, и над 600 фирми, като всеки от тях е намерил своята кариерна пътека. 
През целия ден на специалните щандове в централното фоайе на УНСС над 70-те водещи организации и компании презентираха  стажантските си програми и възможностите за работа. Студентите, търсещи работа или стаж, имаха възможност да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им. 
Утре, 23 ноември, XIII-то издание „Дни на кариерата 2022“ ще продължи и със своя виртуален формат, съобщават организаторите на събитието.