Независимо от главоболията около Крим, предизборната борба за креслото на Янукович в Киев набира скорост. В деня, когато обяви кандидатурата си за президент обявеният за международно издирване шеф на „Десен сектор” Дмитрий Ярош, случайно или не бяха извадени компромати, за другия кандидат президент Виталий Кличко. Публикувани преди години в украински медии, компрометиращите Кличко видеа, бяха завъртяни сега по централните руски тв канали.
Кадрите са от 1996 г., когато Кличко и брат му са отведени в САЩ и представени на един от босовете на профи бокса Дон Кинг от тартора на една от най-големите и свирепи украински престъпни групировки Виктор Иванович, по прякор Рибка.

Преди време в своя авторска колонка в „Украинска правда” Кличко разказва трогателна история: „Помня как през 1996 г. след победата на Владимир на Олимпиадата, ни покани на разговор Дон Кинг. Такова количество словесен мед, каквото изля върху нас известният продуцент, никога не бяхме чували. Обеща ни планини от злато. За да ни убеди в обещанията си, реши да ни посвири на пиано. Останахме поразени от музикалните му умения. Но като се вгледах видях, че клавишите на инструмента се движат сами – пианото беше механично. Стана ни ясно, че да се обвързваме с такъв „музикант” е доста опасно и му отказахме сътрудничество”.



В този разказ обаче Кличко премълчава кой го е свързал с Дон Кинг и коя е истинската причина за проваления контракт.
Видеото, записано неофициално, по време на срещата на братята Кличко с Дон Кинг е от архива на Главното управление за борба с организирана престъпност на МВР на Украйна. Видеото попада в ръцете на оперативните работници, които са разследвали престъпленията на една от най-жестоките бандитски групировки, която е вилняла в Киев през 90-те години. Това става след 12 май 2005 г., когато Виктор Рибалко - Рибка, е бил застрелян в центъра на Киев, на ул. "Иван Франко", на 300 метра от апартамента на Виталий Кличко. На видео, заснето от ръчна камера, която е носил Владимир Кличко, е снимано пътуването на братята до Ню Йорк и срещата им с Дон Кинг, която е организирана от Рибка. Именно той, а не те, решава да се откаже от контракта с американския президент, пише censor.net.ua.

На черно бялата снимка от двете страни на криминалния бос са двамата братя Кличко. А на цветната в Ню Йорк са подредени Владимир Кличко, криминалният бос Боровик, разстрелян през август 2000 г. в Киев, криминалният бос Рибка, разстрелян през май 2005 г. в Киев, Виталий Кличко.


Досие на Виктор Иванович Рибалко- Рибка

Роден е в Баку, 1950 г. Ръководител на най-голямата организирана престъпна група с численост повече от 200 бандити. Тя действала с размах при всякакви машинации в кредитно-банковата система, рекет, поръчкови убийства, отвличания, кражби, грабежи.  Паралелно с това Рибка започва да се занимава с организирането на нелегални спортни състезания, в полезрението му попадат кикбоксьорите братя Кличко и той ги вербова, като става техен промоутър, докато ги спохожда световната слава.