Творба на Банкси, изобразяваща топла баня, сгрява жителите на студено украинско село, пострадало от бомбардировките, предаде Ройтерс.
На стенописа е нарисуван мъж, който мие гърба си във вана. Графитът е на приземния етаж на останките от поразен при руска атака жилищна сграда в Горенка, северозападно от Киев. Селото се оказва на фронтовата линия, където беше спряно руското нападение към столицата.
"За мен това означава да измия цялата мръсотия. Мръсотията на Руската федерация...", казва 43-годишната Тетяна Резниченко пред Ройтерс, докато край нея падат снежинки. "Тази рисунка ме кара да се чувствам така, сякаш съм почистила мръсотията, която се стовари върху нас."
Стенописът е един от седемте в Украйна, чието авторство Банкси е потвърдил. 
Резниченко каза, че е дала на екипа на Банкси чаша с разтворимо кафе в апартамента си, тъй като е било студено, когато художникът е дошъл да нарисува.
Тя има печка на дърва в жилището си, но няма електричество, отопление или течаща вода с настъпването на зимата.
"Зимата започна и не знаем какво ще последва. Пожарникарите ни донесоха непитейна вода ..., но ще замръзне освен ако не я преместим вътре", каза тя.
Въпреки проблемите тя и съседите й остават непоколебими.
"Украинците се адаптират към всичко. Няма светлина? Няма проблем. Има свещи, има алтернативни източници на електричество, има захранващи батерии", казва съседката Олена Кулинович. "Когато съседите имат ток, отиваме при тях, зареждаме телефоните и захранващите батерии. Без вода? Добре. Дори и ако правителството не помага, успяхме да организираме доставката на вода."