След проливните дъждове реките преляха в района на  градовете Рашка, Нови Пазар, Тутин, Приеполе, в Косово и в северната част на Черна гора, съобщи сръбската национална телевизия РТС.
Основните и средните училища на територията на град Нови пазар днес няма да работят.  В Тутин се е удавило двегодишно дете, което паднало в реката. Река Лим преля на три места в Приеполе, а нивото на Ибър в Кралево се покачва. Армията и членове на сектора за извънредни ситуации поставят пясъчни укрепления на брега на река  Ибър в центъра на Рашка, отбелязва телевизията.
Нивото на река Ибър в тази община се е повишило с 66 сантиметра от полунощ, нивото на водата продължава да се покачва. На пет места, където домакинствата са изложени на риск, се поставят чували с пясък, каза пред РТС Слободан Ристович, секретар на Щаба за извънредни ситуации. Заради голямото количество валежи Рашка обяви бедствено положение на територията на цялата община, съобщава кореспондентът на РТС.
В Тутин река Видреняк се е оттеглила в коритото си, а щетите се отстраняват.След преливането на реките Видреняк в Тутин и Йошаница в Нови Пазар ситуацията в тези две общини в югозападната част на Сърбия е по-стабилна от вчера.
Сега се работи по отстраняване на щетите, но и по допълнително укрепване на насипите по речните корита. Вчерашното преливане на река Видреняк и нейните притоци застраши около 50 домакинства, каза председателят на Община Тутин Салих Хот.
Бедствено положение е в сила от вчера в Тутин, а извънредна защита при наводнения е обявена в Нови пазар.
Нивото на Ибър също се повишава в Кралево, но засега ситуацията е под контрол. Властите наблюдават ситуацията, а отделът за гражданска защита на градската администрация казва, че в района на Кралево не е имало голям разлив и в момента няма застрашени къщи.