Участниците в Четвърти Национален научен форум „Бизнесът в 21-ви век“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) са дискутирали проблемите за възстановяването и устойчивостта след кризата, съобщиха от учебното заведение.
„През миналата седмица посрещнахме директора на Европейското патентно ведомство Антонио Кампиньош. В разговорите с него подчертахме колко е важна връзката между бизнеса, институциите и науката“. Това е казал Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията, при откриването на IV Национален научен форум в УНСС. 
Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров е подчертал важността на темата на бизнесфорума. „Възстановяване и устойчивост след кризата“: "Тя е много актуална, защото е хубаво да мислим как да продължим напред в една такава ситуация, пред която сме изправени като държава. Надявам се, че по време на това събитие колегите ще дадат и решения, и прогнози, как да се справим с тежката ситуация“, казал той на конференцията.
„За мен е изключително удоволствие да видя тази пълна зала  след няколко издания на форума, които бяха в онлайн среда. Този бизнес форум го стартирахме преди девет години с идеята да стане традиционен“, с тези думи е поздравил участниците доц. д-р Димитър Благоев, декан на Бизнес факултета в УНСС.
Сред официалните гости на научния форум са били Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, проф. д-р Татяна Хубенова-Делисивкова, председател на Съюза на икономистите, гл.ас. д-р Щерьо Ножаров, научен секретар в катедра "Икономикс" и икономически съветник в Българска стопанска камара.