До края на този месец остава затворен за ремонт част от пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“. Продължават дейностите в 5-километров участък между село Окоп и разклона за село Тенево, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление в Ямбол инж. Галин Костов.
По думите му предстои текущ ремонт и в друг петкилометров участък, след бившата летищна писта Тенево в посока Елхово, ако метеорологичните условия позволяват. Пътят за граничния пункт обаче повече няма да бъде затварян изцяло, а движението ще бъде ограничено в едната лента, каза Костов.
Обходният маршрут за леките автомобили до края на ноември остава през селата Калчево, Саранско и Симеоново. Тежкотоварният трафик се пренасочва през селата Калчево, Каменец, Стефан Караджово, град Болярово и град Елхово.
Участъкът от пътя беше затворен за ремонт на 17 октомври. Забраната за движение обаче се нарушаваше от десетки шофьори. Регистрирани бяха и тежки пътни инциденти, като в една от катастрофите загина 50-годишна жена, припомня БТА.