Инициативният комитет за организиране на подписка за провеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система и какви да са начините на гласуване с председател проф. Георги Близнашки, внесе подписката си в Информационно-административния център на Народното събрание, съобщават от НС.

В деловодната система на парламента е регистрирано постъпването на 110 броя папки с подписи, които организаторите и активистите на Инициативния комитет предадоха.

В следващите дни предстои проверка и описване на съдържанието на всяка от предадените папки, която ще бъде извършена от съвместна комисия от определени служители на Народното събрание и представители на Инициативния комитет.

Очаква се, след като комисията приключи своята дейност, според резултатите от проверката, подписката да бъде изпратена на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие, която извършва служебна проверка за съответствие между посочените имена и единни граждански номера.

Първото заседание на съвместната комисия е насрочено за утре, 11 март 2014 г. в 10.00 часа, в зала 126 в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър I Батенберг" 1.