Технически университет – Габрово получи електромобил като дарение от компанията Милара Интернешънъл в лицето на Радослав Макавеев. Това се случи днес в Габрово тех парк по време на международната научна конференция „УНИТЕХ 2022“.
Ректорът на Технически университет – Габрово проф. Илия Железаров благодари за полученото дарение и подчерта, че това партньорство е добър пример за отношенията между бизнеса и науката. Този електромобил е едно малко бижу, като техника ще бъде използван за наши студенти в специалности, свързани с електромобилността, изследванията на учените, каза за БТА проф. Железаров.
„За нас е чест да сме част от този технологичен парк в България, ние сме много приятно изненадани какво са направили нашите партньори от Технически университет – Габрово. За нас е удоволствие да предоставим този електромобил за всички дейности в учебния и научния процес. Правим това, за да могат да се развиват студентите и да знаят, защо трябва да останат в България – дарението е произведено у нас. Ние сме единствените производители, които произвеждат успешно автомобили и ги продаваме в целия свят“ заяви пред БТА Радослав Макавеев от компанията дарител.