Михаела Немигенчева е пленена от магията на груминга през 2021 година и открива себе си в това изкуство. Тя е на 25 години от Габрово и се грижи за здравето и добрия външен вид на домашните любимци. Като дипломиран грумър, член на "Българската Груминг Асоциация", Немигенчева не спира да развива уменията си и за целта участва в повечето семинари и мастър-класове за повишаване на квалификацията. През ноември 2021 г. завършва курс по базов груминг, в категория "Пет Груминг", а през април 2022 г. полага изпит пред съдийската комисия на "Българската Груминг Асоциация" и др. 
Грумингът е съвкупност от процедури, които се прилагат на домашния любимец - за поддържане на добрата хигиена и добрия външен вид. Той е и "изчистване" на несъвършенствата, подчертаване красивите черти на всеки домашен любимец, разказа Немигенчева за БТА. 
Тя споделя, че всички домашни любимци имат нужда от поддържане и грижа, а ползата от професионален грумър е, че не само животинката има добър външен вид, но и се откриват аномалии и проблеми във физиката. Намират се проблеми при кожата, бълхи, сухи петна по кожата, проблеми с ноктите, ушите и зъбите. Откриването им в ранен етап дава възможност аномалиите да бъдат излекувани веднага, преди да имат сериозни последици при домашните любимци, каза  Немигенчева.
През декември 2021 г. тя отваря груминг салон в Габрово, внася и налага чуждестранна марка професионална козметика за кучета. 
Студиото на Михаела Немигенчева предлага гама от козметични и груминг услуги - подстригване, къпане и изсушаване, сваляне на мъртва козина и подкосъм, почистване на уши, изрязване и изпиляване на нокти, почистване на зъбен камък, козметика. Тя работи с всички породи кучета и котки, независимо дали са малки животни или от по-едри породи. Разбира се отлично с тях, а любовта ѝ личи по отношението на безсловесните ѝ клиенти, които изразяват радост, отдаденост и спокойствие при извършване на процедурите. Така Немигенчева осъществява услугите с индивидуален подход и специално отношение, не използва упойващи вещества, за да може да контролира животните, застанали на работната маса. 
Грумърката жъне успехи и в професионалните състезания. На 9 ноември Михаела Немигенчева взе участие в петото "Национално Груминг Шоу", организирано от "Националната Груминг Асоциация" със съдия Беатриз Колома от Испания. Състезава се в категория „Начинаещи“ с миниатюрен пудел, подготвен с козметиката, която Михаела представя за България. В тази категория участват грумъри, които към момента на състезанието имат една година стаж след завършване на квалификационния курс. Немигенчева се класира на второ място в най-голямата по думите ѝ груминг проява у нас.