Служебният министър на правосъдието Крум Зарков ще присъства на началото на строителни дейности, с които стартира изграждането на арест и пробационна служба в Петрич, съобщиха от правосъдното ведомство.
Събитието ще се проведе на 18 ноември т.г. , от 14:00 часа, на ул. „Ген. Тодоров“ №1 (бившата казарма) в Петрич. Проектът предвижда съществуваща сграда да бъде преустроена в нов арест и пробационна служба, които да отговорят на европейските изисквания както за лишените от свобода, така и за надзорния и административен състав. Той е част от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.
Ще присъстват още главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на проекта комисар Нина Главчовска, представители на Община Петрич и други.
Преди седмица заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова участва в откриване на строително-ремонтните работи за изграждането на нов арест и модернизиране на Затворническото общежитие в с. Самораново, отново по линия на Норвежкия финансов механизъм.