Териториалната организация на Съюза на слепите в Перник днес почита паметта на загиналите си колеги при тежката катастрофа край ловешкото село Микре преди пет години, съобщи на БТА Соня Захариева, председател на структурата.
На 17 ноември 2017 г. автобус, в който са пътували 26 души - членове на териториалната организация на Съюза на слепите в Перник и техни придружители, претърпя тежък пътнотранспортен инцидент. Тогава загинаха девет души, сред жертвите бе и шофьорът. По-късно, от раните си, починаха още две жени. Хората са се връщали от изнесено обучение в Дряново, организирано от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Перник.
Травмата остава завинаги, сподели Захариева, която е сред оцелелите. Мислех, че никога няма да мога да се върна към спорта, казва Росен Седефчев - председател на Спортния клуб за интеграция "Кракра" и световен шампион (2015 г.) по канадска борба в категория над 100 кг за хора със зрителни увреждания. Сега той се е възстановил от тежките наранявания и отново тренира.
Около 70 души членуват в териториалната организация на Съюза на слепите в Перник.