Гръцката полиция арестува 59-годишен мъж и 58-годишна жена от ромски произход, в чийто дом в град Катерини е открито момиченце, което не е тяхно биологично дете, съобщава гръцкият вестник "Гррипортър".

Те успели да получат акт за раждане за бебето от община Атина, а жената  два пъти се опитала да декларира детето в община Катерини като член на семейството. Срещу двамата роми, които не са сключвали граждански или църковен брак, са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно лице, издаване на фалшиво удостоверение и нарушаване на семейния ред. Те твърдят че са получили бебето от 41-годишна ромка, която вече е в затвора за други престъпления. От изследването на  ДНК е потвърдено, че бебето няма връзка с никой от тримата замесени роми. Разследването е започнало по нареждане на прокуратурата в Атина по сигнал за деклариране на дете. Бебето, което е на 10 месеца, е в добро здраве и в момента се намира в болницата на град Катерини. Прокуратурата в Катерини нареди наказателно преследване срещу ромите. Следствието в града ще започне разследване.

Случаят прилича много на този с "русия ангел" Мария от Хасковско, която през октомври 2013 бе открита в цигански катун в град Фарсала. Ромското семейство от Катерини твърди, че е взело детето от мнимата майка на Мария, която в момента се намира в женския затвор в Коридалос.