Театрално-музикален продуцентски център - Варна получи награда „Златна лира“. Тя бе връчена на директора Даниела Димова от председателя на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански в Националния дворец на културата в София. 
Наградата е присъдена за високи художествени постижения и по повод 75-годишния юбилей на Държавна опера - Варна, информират от Театрално-музикалния продуцентски център. Както БТА съобщи, Варненската опера имаше номинации за тазгодишните отличия „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци за постановъчния екип на спектакъла „Дама Пика“, както и за директора на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова в категорията „Мениджмънт в музикалното и танцово изкуство“.
Варненските артисти гастролираха с най-новите си заглавия в столицата през последните дни. В Народния театър „Иван Вазов“ те показаха постановката на Маргарита Мачева „Дамата с камелиите“ от Александър Дюма - син. 
Държавна опера - Варна представи българската премиера на мюзикъла „Красавицата и Звяра“ на режисьора Петко Бонев в Националния дворец на културата. Преди спектакъла Станислав Почекански връчи наградата „Златна лира“ 2022 на Даниела Димова.

Артистите от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ имаха представления и в Театър „Театро“ в София, където показаха най-новите заглавия от репертоара си „Клетка за пеперуди“ от Жан Поаре с режисьор Атанас Атанасов и „Инстинктът“ от Анри Кистмекер, постановка на Стоян Радев.