Гръцкият външен министър Никос Дендиас ще посети Италия утре, където ще разговаря с новия министър на външните работи Антонио Таяни, предаде АНА-МПА.
Това ще бъде първа среща на Дендиас с италианския му колега, откакто Таяни встъпи в длъжност на 22 октомври тази година, отбелязва агенцията.
Двамата министри ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат разговори между делегациите на двете страни. След това се очаква съвместна пресконференция на Дендиас и Таяни.
По-късно гръцкият външен министър ще участва в работен обяд с новия председател на комисията по външните работи в италианския Сенат Стефания Кракси в резиденцията на гръцкия посланик в Рим.
Накрая Дендиас ще се срещне с новия председател на постоянната комисия по външните работи и въпросите на ЕС в Камарата на депутатите Джулио Тремонти.
Разговорите на Дендиас с италианските официални представители се очаква да бъдат фокусирани върху засилването на двустранните отношения, европейски въпроси, темата за миграцията и бежанците, руската инвазия в Украйна и развитието на събитията в Източното Средиземноморие и Либия.