Мишел Обама споделя личните си битки в нова книга, предаде АП. Бившата Първа дама на САЩ казва, че дъщерите й, приятелките й и дори непознати хора са искали от нея да разкаже как се справя в днешното проблематично време.
Тя споделя, че е чувствала безнадеждност след резултатите от президентските избори през 2020 г., смъртта и изолацията, предизвикани от КОВИД-19, както и по време на лятото на политически и расови вълнения в САЩ.
„Всеки търсеше съвет как да оцелее. Поради някаква причина много хора ме питаха какво да правят. Така започнах да мисля за книгата“, каза бившата първа дама в интервю за сп. „Пийпъл“ по повод излизането на новата й книга „Светлината, която запазихме: Справяне в несигурни времена“ („The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times“). Мишел Обама започва книжно турне с шест представяния във Вашингтон.
Съпругата на Барак Обама е една от най-известните жени в света. В новата си книга тя споделя как преодолява страховете си и как се бори със съмненията в себе си.
„Живяла съм 58 години. Мога да се обърна назад и да кажа: Ето така се справих със страха. Така останах видима в свят, който не се нуждае от това да вижда висока чернокожа жена. Така се защитавам, когато ме нападат. Книгата описва всичко това“, каза Мишел Обама в интервюто.
Бившата първа дама е майка на две дъщери – Саша и Малия.
В книгата читателите могат да прочетат как Мишел Обама намира нови приятели, както и какъв е опитът й с расизма, брака, родителството и дори менопаузата. Най-близкият кръг, включващ 85-годишната й майка Мариан Робинсън и бившата съпруга на Хънтър Байдън и йога инструктор - Катлийн Буле, също е описан в книгата. Катлийн Буле е майка на Мейси Байдън – най-добрата приятелка на Саша Обама.
През 2018 г. Мишел Обама издаде станалата бестселър автобиографична книга „Моята история“, която представи в книжно турне в САЩ и други държави. Книгата се продаде в тираж от 17 млн. копия. Това е рекорд за мемоари на първа дама или президент. Книгата на Барак Обама не успя да постигне подобен мащаб.
Мишел Обама споделя, че, гледайки се в огледалото, вижда само недостатъците си. Освен това обича да се отдава на това, което съпругът й нарича „нисък клас телевизия“. Гледам всичко – кулинарни канали и предавания за запознанства и брак, казва Мишел Обама. Определя се като информиран гражданин, прекарва вечерите със съпруга си и знае какво се случва по света. „Но когато съм сама, имам нужда да обърна гръб на всичко и да мисля за тапетите.“