Татяна Ангелова е новият зам.-изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" с ресор "Държавни помощи" и програма САПАРД, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Татяна Ангелова е родена в град Пловдив на 12 януари 1980 г.
През 2001 г. завършва бакалавърска степен по „Тропично и субтропично земеделие” в Аграрния университет в Пловдив, а година по-късно се дипломира като магистър в специалност „Агрохранителни технологии и биотехнологии” в същия университет. Владее английски и руски език.

Татяна Ангелова започва работа като експерт в Областна дирекция на ДФЗ-РА в Пловдив през октомври 2002 г. През февруари 2003 г. е назначена за експерт в дирекция „Инвестиционно кредитиране” в Централното управление на Фонда. От април 2007 г. оглавява отдел „Краткосрочно кредитиране и субсидиране”, където отговаря за организирането, координацията и контрола на цялостната дейност по предоставяне на средства по краткосрочните финансови линии /кредити и субсидии/ в ДФ “Земеделие” и за държавни помощи в областта на земеделието.

През януари 2014 г. е назначена за директор на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане” в ДФЗ-РА. Работата й е свързана с прилагането и изпълнението на схемите за държавни помощи и предоставяне на кредити за реализиране на инвестиции и създаване на дълготрайни активи в селското стопанство.

Ръководството на ДФЗ се оказа доста проветрив пост. През ноември м.г. Младен Тимчев прастоя на ръководния стол само три дни.

Междувременно тази сутрин защитата на подсъдимите по делото за източване на 7.5 млн. евро от програма САПАРД поиска делото да бъде прекратено. Адвокат Менко Менков, /който е адвокат и на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов/ поиска делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени неясноти, противоречия и пропуски.