Община Сливен обяви начало на годишните номинации за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания, както и за категорията „Бъдеща звезда“.  Това съобщиха от общинския пресцентър. Предложенията на спортните клубове ще се приемат в Общината до 30 ноември, включително. Резултатите ще бъдат обобщени от експертна комисия.
За треньор на годината ще бъде номиниран личният треньор на победителя в анкетата за най-добър спортист за 2022 година. За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран този с най-добри показатели през годината, за мъже и жени. Най-добрият спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Сини камъни“ – Сливен. За „Бъдеща звезда“ ще бъдат номинирани всички спортисти под 16 години по съответните критерии. При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективната възрастова група от клуба. Наградата се връчва на капитана на номинирания отбор.
Най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2022 г. ще бъдат наградени на тържествена церемония на 22 декември.
Както БТА съобщи, през 2021 година призовете получиха щангистът Божидар Андреев и Пламен Братойчев съответно за най-добър спортист и най-добър треньор.