Изложба "(не)СЪВМЕСТИМИ" се открива тази вечер в пернишката галерия "Кракра", съобщиха от институцията. Експонирани са произведения на художниците Румен Тошев и Снежана Велинова. Картините са рисувани специално за изложбата, сподели за БТА Велинова. Показани са десет платна маслена живопис на Румен Тошев, в които той изобразява предимно пейзажи и натюрморти.
Снежана Велинова представя 15 свои рисунки с акрил и туш върху хартия. Творбите са абстрактни, има и монотипия. Двамата автори са избрали закачливо заглавие на общата си експозиция, защото рисуват по различен начин - Тошев реалистично, а Велинова абстрактно. В същото време имат много общи черти, разказа Велинова.  
Румен Тошев е израснал в Перник. Работил е като учител по изобразително изкуство в училището в село Дрен, а след това в VIII-мо и XIII-то училище в Перник.
Снежана Велинова е организатор в най-голямата художествена галерия "Любен Гайдаров" в Перник и ръководител на детската школа "Ателието". Възпитаник е на столичната художествена гимназия.