В "София Тех Парк" днес  ще се състои второто издание на събитието "Суперсоник" (Supersonic), посветено на научния и технологичен трансфер, съобщава "София Тех Парк". Събитието е под патронажа на президента на България Румен Радев, съобщават още организаторите.
В конференцията ще  участват 10 световни експерти, повече от 20 представители на инвеститорски компании в областта на рисковия капитал, както и над 30 български учени. По време на бизнес панел ще бъдат представени дейностите на над 20 български компании, а в изложението на произведени у нас иновативни продукти или услуги Made in Bulgaria 2.0 ще се включат още 20 проекта. Събитието ще бъде открито в 10:00 часа в иновационен форум “Джон Атанасов” от председателя на Надзорния съвет на "София Тех Парк" Петър Статев. Водещ на "Суперсоник" е журналистката Надя Обретенова от Българската национална телевизия.
Основни цели на "Суперсоник" са да  представи България като център за трансфер на технологии и знания в Югоизточна Европа, да покаже на държавните, изследователски и образователни институции, добри практики за трансфер на технологии и знания. Акценти ще са и научно-изследователските възможности в България, както и такива за работа в мрежа между регионални изследователи и учени с инженери, изобретатели и бизнес професионалисти. Ще бъдат представени актуални възможности за инвестиции на Балканите.
"София Тех Парк ще представи" новата програма за новатори "Сий Иновейтърс Програм" (SEE Innovators Program), която включва инкубация, акселерация и възможности за трансфер на технологии, както и перспективите, които дава на малки и средни предприятия съвместният Бизнес Инкубатор на ЦЕРН и научно-технологичния парк. Ще бъде споделен успешният опит за трансфер на знания и технологии от Германия и САЩ, като ще участват лектори, представители на престижни висши учебни заведения