"Централното парно е предпочитан начин за отопление за битовите абонати в Русе. Около 20 000 русенци са избрали да се възползват от услугите на топлофикацията. За последната година няма отлив на клиенти.", коментира инж. Севдалин Желев, директор на дружеството.

Лоялните клиенти на „Топлофикация Русе“ получават топла вода на преференциална цена от 12,50 лева без ДДС за всеки потребен и отчетен кубик. " Благодарение на кампанията „Изряден клиент“, която продължаваме, потребителите без просрочени задължения и с изрядни уреди за дялово разпределение, получават гореща вода на конкурентна цена.", заяви инж. Желев. Той допълни, че освен тези две условия, за участие в промоционалната програма клиентите трябва да са осигурили ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение от фирмите за топлинно счетоводство и „Топлофикация Русе” чрез визуален отчет, дистанционен отчет или предоставяне на данни чрез интернет сайта на дружеството.

Директорът на "Топлофикация Русе" коментира, че към настоящия момент най-евтино излиза отоплението на парно.

Инж. Севдалин Желев подчерта, че към момента в България централното отопление е най-екологично чистият и комфортен начин за отопление.

"С избора на централното отопление всеки русенец става активен участник в мисията за подобряване въздуха в града и опазването на околната среда. Парното е един от най-екологичните начини за осигуряване на топлина през зимните месеци.", заяви инж. Желев. Той посочи, че тази година ще бъдат включени в работен режим три газови когенератора, с което предприятието инвестира в по-екологична енергия. По думите му при производството на енергия от природен газ се отделят много по-малко емисии в сравнение с въглищата. Инж. Желев подчерта, че благодарение на новата сероочистваща инсталация се пречистват до 97% серните емисии, както и фините прахови частици.