Днес кметът на Загреб Томислав Томашевич ще открие 44-ия международен панаир на книгата „Интерлибер“. Най-големият книжен форум в Хърватия, който предлага много нови заглавия, срещи с автори и издатели, богата културна програма и литературни събития, ще продължи до 13 ноември. 
В четири изложбени павилиони в комплекса  „Загребски панаир“ на повече от 13 хиляди кв.м. ще се представят 296 изложители от 15 държави (Австрия, Босна и Херцеговина, Великобритания, Германия, Ирландия, Италия, Нидерландия, САЩ, Словения, Сърбия, Унгария, Франция, Хърватия, Швеция и Швейцария). 
Програмата на Асоциацията на издателите и книгоразпространителите към Хърватска стопанска камара предвижда литературни дискусии с участието на автори и редактори. Целта е да се насърчи мобилността на автори, редактори и преводачи като предпоставка за развитието на сътрудничеството в областта на културата.
Асоциацията и издателство „Божичевич“ с подкрепата на министерство на културата и медиите на Хърватия организират програма „Украйна на фокус“. Тя ще се проведе като част от „Интерлибер“ и ще допринесе за запознаване на хърватските любители на книгата и гостите на панаира с украинската култура, литература и език. 
По време на 44-ия международен панаир на книгата ще се състоят дискусия за мястото на графитите като част от съвременното улично изкуство, работилница „Приключенията на чайката Марко в парковете на Хърватия“, викторина „High Five“ за учениците от началните училища и др. 
Загребският международен панаир на книгата „Интерлибер“ се провежда под егидата на Министерство на културата и медиите на Република Хърватия и на кмета на град Загреб Томислав Томашевич.