Изключени бяхме 24 часа след срещата на Ивайло Калфин с Мартин Шулц, на която кандидатът за председател на Европейската комисия обяви, че очаква подкрепа от новата формация. Положителният вот на едва 85 от членовете на Националния съвет на БСП означава, че в залата не е имало кворум, който да легитимира решението, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в интервю за Нова телевизия.
Сергей Станишев каза, че ще изкопае земята, но ще спечели тези избори. Според мен, той прави землянка в собствената си партия, защото след загубата на тези избори ще му бъде искана сметка, отбеляза Петков. „Вместо да се ангажира с важните вътрешно- и външнополитически проблеми, като ситуацията в Украйна, икономическата криза и т.н., БСП се занимават с АБВ. Това няма да даде сила и воля на партията, този тип партийни разпри ще доубият БСП", посочи той и прогнозира, че БСП ще загуби европейските избори, а новата лява формация ще спечели поне две депутатски мандата.
В ход е компроматна кампания срещу АБВ. Имаме информация за пробив в пощите на наши симпатизанти, осъществен от два IP адреса в Министерския съвет, заяви Петков и изрази надежда, че премиерът няма да допусне да бъде въвлечен във войната срещу АБВ.
Недопустимо е БСП да бъде дадено под аренда на Пеевски, отбеляза Петков.
Премиерът е бил злепоставен от БСП с разпределението на средствата за общини като Перник, Попово, Плевен и Пловдив, счита Петков: „Перник беше ощетен финансово. Дават се едни пари без да има представени проекти, не се знае къде отиват парите. Да правиш разчистване точно сега, е недопустимо за партия с такива традиции".
Бившият вътрешен министър отрече слуховете, че ген. Михов е напуснал АБВ.